Kvitfjell Varden sol.jpg

Kvitfjell Varden åpner 3. juledag!

 Kvitfjells nye fjellside åpner 3. juledag!

To nye heiser og to nye løyper er straks klare til bruk i Kvitfjells nye fjellside. Den siste, nødvendige godkjenningen for drifttillatelse av de nye heisene i Kvitfjell Varden er på plass, og vi bekrefter åpning 3. juledag klokken 12:00!

-Vi har ventet på å kunne bekrefte en åpningsdato, og nå er det endelig offisielt at Kvitfjells tredje fjellside åpner i romjulen, forteller markedsansvarlig i Kvitfjell, Vibeke Fürst Holtmann.

Den nye fjellsiden står klar i med en ny gondol som er en transportheis mellom nye Varden og vestsiden, og en ny 6-seter stolheis som fører skigjestene til toppen av den nye fjellsiden.

-27. desember blir det åpningsfest på den nye fjellsiden for voksne og barn, forteller Holtmann. -Vi gleder oss ekstremt til å vise frem nyheten og håper og tror folk vil trives i de nye løypene.

Nye, familievennlige løyper

De nye løypene er et godt tilskudd til det eksisterende løypenettet i Kvitfjell. Østsiden er kjent for Olympiabakken, hvor det blandt annet arrangeres World Cup i utfor og super-g årlig. Vestsiden er en mer familievennlig fjellside med varierte grønne, blå og røde løyper. Varden blir Kvitfjells aller mest familievennlige fjellside. En grønn og en blå løype ligger preppet og straks klare til bruk. Løypene har jevn fallinje uten krevende partier, og solid bredde. Disse løypene blir perfekte for nybegynnere, og de som ønsker å boltre seg med store carvingsvinger.

Daglig leder i Alpinco som eier Hafjell og Kvitfjell, Odd Stensrud, forteller begeistret om den nye statsningen.

-Det er dette vi har manglet i Kvitfjell. Vi ser at utviklingen i bruken av skianlegget har ligget på vestsiden de siste årene. En del av løypene på vestsiden kan likevel være i tøffeste laget for noen, da deler av løypene har krevende partier.

-På Varden er høydemeterene jevnt fordelt nedover hele lia. Det er nesten samme høydeforskjell på Varden og på vestsiden, men Varden er uten de bratte partiene, noe som passer bra for barn og nybegynnere.

-Det er genialt at topografien her er slik at vi kan binde sammen tre fjellsider med så forskjellig alpinprofil, forteller Stensrud.

Hele investeringen er allerede dekket av tomtesalg
Investeringen i Kvitfjell Varden finansieres av tomtesalg. På denne tiden for ett år siden, var det ennå ikke vedtatt at fjellsiden skulle realiseres. Godt forhåndssalg av tomter gjorde imidlertid at avgjørelsen ble tatt i begynnelsen av februar 2017.

-Siden har det vært høy aktivitet i Kvitfjell. Heiser, løyper, nytt snøproduksjonsanlegg, vei, vann og avløp ble klargjort gjennom sommeren og høsten, forteller Stenrud.   

Det er solgt tomter for ca. 130 millioner for kroner i den nye fjellsiden. Tomtene har en unik beliggenhet med umiddelbar nærhet til både alpin- og langrennsproduktet. De to øverste tomtefeltene er snart klare til overlevering, og begge feltene nærmer seg utsolgt. Flere tomtekjøpere har allerede byggesøknader inne.

-Flere har allerede byggemeldt og har ambisjoner om å ha hytta klar allerede til neste jul. De aller fleste som har kjøpt tomter, er sluttbrukere som ønsker å bruke hytta selv, sier Stensrud.

Økt oppmerksomhet fra utbyggere
Mange interessenter fra utbyggere og aktører som har vært store i andre destinasjoner ser nå mot Kvitfjell for videre investeringer.  Både Tinde og Norwegian Homes  er i gang med utvikling og salg på et egne felter.

Det går såpass bra med eiendomsbiten at det på nyåret, ett år før planen, startes opp med videre regulering for å utvikle sentrumsdannelse med varme senger og servicefasiliteter.

-Dette skjer tidligere enn vi hadde tenkt, grunnet god respons og interesse for prosjektet. Det gjelder å utnytte markedet når det er godt, sier Stenrud.

-Vi sitter på areal og muligheter for både tomter og alpin utbygging. Men først og fremst skal vi dra i gang det vi nå har bygget. Til neste år vil snøproduksjonsanlegget i den andre løypa på Varden bygges, og det planlegges et nytt serveringssted ved toppen av den nye stolheisen avslutter Stensrud.