Kvitfjell Vardens sett fra Kvitfjell vest

Kvitfjell Vardens sett fra Kvitfjell vest

Splitter ny fjellside

Kvitfjell får splitter ny fjellside! Allerede tidlig kommende sesong kommer den nye fjellsiden Kvitfjell Varden til å åpne. Kvitfjell har fått en skikkelig familievennlig fjellside med brede, grønne og blå løyper. 

-Kvitfjell får nå tre fjellsider med unik og differensiert skikjøring. Dette knyttet sammen med moderne stolheiser med god kapasitet. Her kan du stå på ski fra Gudbrandsdalen helt inn i Peer Gynts Rike, en skisafari som vil gi deg alpefølelsen, sier daglig leder Odd Stensrud.

Ca 5 km nye løyper og to nye heiser er under konstruksjon. En ny gondol vil binde Vestsiden sammen med Varden, og en 6-seter stolheis vil gå til toppen av den nye fjellsiden. Heisen fører også rett ut til fantastiske langrennsmuligheter. 

Fra Varden mot Skardbua.jpg

-Fra toppunktet på den nye stolheisen ligger også hele fjellheimen foran deg, med et løypenett som strekker seg til Skeikampen i sør, og Gålå - Fefor i nordvest, forteller Stensrud.

En av alpin-Norges største satsinger

Utbyggingen som skjer i Kvitfjells tredje fjellside i 2017 er første etappe av en større utviklingsplan for Kvitfjell. Området Kvitfjell Varden består av hele 3500 daa, hvor det ligger til rette for videre utvikling av skianlegget både nord og sør for første etappe av utbyggingen. Totalt kan det bygges hele 15 km med nye alpinnedfarter i det nye skiområdet, helt fra grønne nybegynnerløyper til mer krevende svarte løyper.

Ny stolheis er ikke bare en gladnyhet for tomtekjøpere, men en stor nyhet i alpin-Norge. Kvitfjell får en helt ny fjellside. Ny stolheis og 5 km løyper er kun første etappe i utbyggingen av Kvitfjell Varden. Etappe to blir et tøffere skiområde med gode off-pistemuligheter og mer utfordrende løyper.

-Området ligger svært snøsikkert til, og er kjent for at det faller store mengder natursnø, noe som også gjør fjellsiden interessant for frikjøring, forteller Stensrud.

Vestsideheis4 kopi.jpg

Snøsikkerhet

-Hele utbyggingsområdet ligger over 700 moh, og er kanskje det mest snøsikre området i Østlandsområdet. Snø og nærhet til fjellet og naturen har vært sentrale faktorer under planleggingen av KvitfjellVarden. Med de nye løypene som bygges ut utvider Kvitfjell tilbudet med flere grønne og blå familievennlige løyper, som er svært godt utfyllende i tillegg til det varierte løypenettet som finnes ellers på vestsiden, og i fjellsiden ned mot Gudbrandsdalen, avslutter Stensrud. 

Les mer: tre tomteeiere forteller hvorfor de valgte å legge hyttedrømmen til Kvitfjell Varden

15 gode grunner til å kjøpe hyttetomt på Kvitfjell Varden

FAQ: spørsmål og svar om hyttetomt i Kvitfjell Varden